Triso sobib soojustamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojustatav majasein.
Soojustatav majasein. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eestis kogub populaarsust uudne õhuke soojust peegeldav isolatsioonimaterjal Triso, mis võimaldab elamutes energiasäästu.


Triso riikitooja Cica Innovation OÜ müügidirektori Aser Siku sõnade kohaselt tagab maksimaalselt 30millimeetrise läbimõõduga Triso niisama suure soojusliku kasuteguri ja samad isolatsiooniomadused kui 210 millimeetri paksune mineraalvill.



“Materjali ligi seitse korda väiksem läbimõõt võimaldab võita oluliselt elamispinda, mis on suur eelis näiteks katusealuste puhul,” selgitas Sikk. “Samuti tähendab see võitu tööjõukuludelt ja ajalt. Triso paigaldamisega saab hõlpsalt hakkama majaomanik ise.”



Prantsusmaal toodetav mitmekihiline õhuke isolatsioonimaterjal Triso on väljast kaetud mõlemalt poolt armeeritud tugevdusvõrega fooliumkihist ning koosneb mitmest vahe- ja eraldavast vateeritud tüüpi vahukihist.



Peale selle räägib Triso kasuks niiskuse imavuse puudumine. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles