Eesti piiril taastati ajutine piirikontroll

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla piiripunktis toimub Eestisse sisenemisel taas piirikontroll.
Ikla piiripunktis toimub Eestisse sisenemisel taas piirikontroll. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul taastati nädalaks Eesti piiril ühepoolne piirikontroll. Ajutine piirikontroll kehtestati seoses 22. ja 23. aprillil Tallinnas toimuva NATO välisministrite kohtumisega.


Kuni 23 aprillini toimub piirikontroll riiki sisenevate isikute ja sõidukite suhtes Eesti ja Läti riigipiiril ning sadamates ja lennujaamades.



Pärnumaal taastatakse ühepoolne piirikontroll kolmes piiripunktis: Iklas, Vana-Iklas ning Jäärjas. Ühepoolne piirikontrolli taastamine tähendab, et piiriületus kuni 23. aprilli kella 21ni saab Pärnumaal Eesti-Läti piiril toimuda vaid nimetud piiripunktide kaudu. Samal ajavahemikul pole piiripunktidevahelisel alal riigipiiri ületamine lubatud.



Riiki sisenemisel kontrollivad politsei- ja piirivalveameti ametnikud kehtiva reisidokumendi olemasolu ning selle puudumisel riigipiiri ületamine Eesti Vabariigi suunal on keelatud.



Piiritsoonis on üleval kiiruspiiranguid tähistavad liiklusmärgid ning palutakse jälgida liikluskorraldusvahendeid.



Tavapärasest põhjalikuma dokumentide kontrollimisega tulebe arvestada ka vee- ning õhusõidukitega reisijatel.



Täpsem informatsioon tööpäevadel 8-18 kliendiinfo telefonil 612 3000 või politsei- ja piirivalveameti kodulehel www.politsei.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles