Pärivere klubis esinesid lauluveteranid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Internet

Nädalavahetusel toimus Ares Pärivere klubis traditsiooniline Pärnumaa lauluveteranide vokaalansamblite päev.


Maavalitsuse kultuurinõuniku Kati Põldotsa sõnutsi on see olnud alati arvuka osavõtuga sündmus, mida osalejad väga ootavad. Tänavu astus üles 16 ansamblit.



Vokaalansamblite liikmed on juba soliidses eas inimesed, kes laulda armastavad. Iga ansambel esitas kaks vähemalt kolmehäälset laulu.



Þürii moodustasid lauljad ise. Pärast etteasteid hääletas iga ansambel omale enim meeldinud ansambli poolt.



Eelmisel aastal osutus parimaks Pärivere klubi naisansambel, mida juhatab Jakob Kaunissaare. Seepärast toimus laulupäev tänavu Ares: nimelt on saanud tavaks, et võitjal lasub järgmise aasta lauluveteranide vokaalansamblite päeva korraldamine.



Järgmisel aastal toimub see sündmus Pärnus, sest publiku lemmikuks osutus sel korral Pärnu vokaalansambel Kadri, mida juhendab Krista Jalango.



Korraldajad andisid välja temperamentse esituse eriauhinnagi. Selle sai Ukraina seltsi vokaalansambel Barvinok, mida juhendab Niina Suško.



Laulupäeva korraldasid Are vallavalitsus ja Pärivere klubi koostöös Pärnumaa rahvakultuuri keskseltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles