Audru ringraja suvise hooaja avas krossiautode võidusõit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringrajasõitja Erko Eriste (esiplaanil) võitis vabaklassis esikoha ja kihutas superfinaalis võidukalt finišisse.
Ringrajasõitja Erko Eriste (esiplaanil) võitis vabaklassis esikoha ja kihutas superfinaalis võidukalt finišisse. Foto: Urmas Luik

Sõiduautode Erki Spordi superkrossi karikasarja neljandal etapil jahtisid võidusõitjad Audru ringraja põhjaringil viie masinaklassi esikohakarikaid.


“Usun, et nii pealtvaatajad kui autosportlased jäid võistluspäevaga rahule,” ütles tehnikaspordiklubi Erki Sport president Eiki Eriste Pärnu Postimehele. “Ilm oli küll jahe ja puhus kõle tuul, kuid hommikul ilmajaama ennustatud vihm jäi õnneks taevasse.”



Steven Puust üllatas konkurente


Tavakohaselt selgusid esimesed pjedestaalile pääsejad noorteklassis. Ülipõneva finaalsõidu võitis Honda Civicul kihutav Tartu noormees Karl Raudsepp, kannul Toyota Yarist taltsutav Steven Puust Sindist ja Hondal kihutav Kabli poiss Kairo Kallas. Neljanda koha sai Janar Lehtniit (Volkswagen Golf), viies oli Toyota Corolla roolis oma elu esimesel võidusõidul startinud 10aastane Ott Joosep Lusik Arest ja kuuenda kohage pidi leppima Enar-Klaus Kunman, kelle Volkswagen otsustas esimeses poolfinaalis sõitjaga töölepingu lõpetada.



“Steven üllatas juba kvalifikatsiooni võtmisega,” kommenteeris superkrossi sarjas vaid ringrajaetappidel võistlev Raudsepp Puusti sõitu. “Teises poolfinaalis pusisime Steveniga päris mitu ringi, kuid lõpuks pidin libiseva siduri tõttu talle alla vanduma. Õnneks pääsesin finaalis juba avaringil ette ja suutsin positsiooni hoida.”



2WD klassis oli nii aja- kui eelsõitude ja finaali kiireim Pärnu võidusõitja Lauri Telling (VW Golf 2). Teise koha karika viis Karksi-Nuia Lada Samaral kihutav Janno Ligur ja kolmanda pjedestaalikoha hõivas võitja klubikaaslane Kaido Orav (VW Golf).



Esimese kuue hulka mahtusid veel pärnakas Vahur Kupper (Opel Kadett), Raimo Reek (VW Golf) ja Mulgimaa mees Tõnu Peek (Mitsubishi).



“Ütlesin juba enne ajasõitu kaasvõistlejatele, et täna on Lauri päev,” rääkis suurte kogemustega krossisõitja Orav, kes tegi tunamullu kõigil superkrossi ringrajaetappidel puhta töö.



Erko Eristel kuldne duubel


Vabaklassi võidutses Erko Eriste Lada Samaral, kellele suutsid väärilist konkurentsi pakkuda teisena lõpetanud Eiki Lill (BMW) ja Madis Tafenau (Honda Civic).



Tagaveoliste Þigulide konkurentsis oli kiireim Kevo Kärp, kelle põhikonkurent Kalmer Vaht pidi võistluse käigukasti purunemise tõttu pooleli jätma. Teise auhinna vääriliselt kihutas Audru ringrajal Gert Ilves ja kolmandaks tuli Gaspar Kiipli. Taalis elav Ainar Arula püsis eelsõitude järel medalikonkurentsis, paraku lõppes tema auto jaks finaalis.



Rahvakrossi sarjas sõitvate autosportlaste omavahelise jõuproovi kolm paremat olid Madis Tafenau (Honda Civic), Peeter Peek (Nissan Sunny) ja Ivo Ibrus (VW Golf). Võistluspäeva viimase vaatuse, viie ringi pikkuse superfinaali võitis Erko Eriste, kannul Eiki Lill ja Steven Puust.



Superkrossi karikasarja kolm järgmist etappi sõidetakse Audru ringrajal. Järgmine võidukihutamine toimub juba 16. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles