Jalgratturid kihutavad homme Pärnu tänavatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Homme kell 11 algaval Pärnu 51. tänavasõidul stardib ligi paarsada jalgratturit üle Eesti, pühapäevasele rattarallile oodatakse aga arvukalt tervisesportlasi.


“Pärnu ranna rajooni tänavatel on Eesti jalgratturite hooaja avavõistlusi korraldatud juba 1959. aastast alates,” rääkis Pärnu Kalevi spordikooli treener Kaido Juurik. “Tänavu tõime stardipaiga Lehe tänavale ja võistlustrass kulgeb ümber Kalevi staadioni.”



Tegevust jagub kõigile


Kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistluste arvesse mineval Pärnu tänavasõidul kihutavad esimesena 1,5 kilomeetri pikkusele rajale kuni 12aastased poisid. Veerand tundi hiljem stardivad seeniorid, seejärel võistlevad tüdrukud, neiud ja naised, kell 13.30 algab eliitklassi meeste ja U23 klassi ühine sõit, mis kestab 27 ringi. Võistluspäeva kolmes viimases sõidus võtavad omavahel mõõtu 18-, 16- ja 14aastased noormehed.



Lastesõidud Pärka auhindadele algavad kell 12 Kalevi staadioni jooksurajal. Samas korraldab OÜ Autosõit jalgratturitele vigursõidu ja liiklustestide lahendamise võistluse ning tutvustab autode turvavarustust.



Kaido Juurika sõnade kohaselt on homme kella 7-17 osaliselt liikluseks suletud Lehe, Papli, Kuuse, Tammsaare, Side ja Kaarli tänav ning Ranna puiestee.



“Loodan, et pärnakad suhtuvad mõistvalt liikluspiirangutesse,” ütles Juurik. “Rohkem kui poole sajandi pikkuse traditsiooniga Pärnu tänavasõitu võib julgelt nimetada meie linna üheks visiitkaardiks.”



Rattarallil on kolm distantsi


Pühapäeval kell 12 algaval Püha Loomaaia rattarallil saab igaüks valida endale jõukohase distantsi.



Ralli start ja finiš on Audru auto-motoringrajal ning 26 kilomeetri pikkune ring läbib Papsaare, Audru, Malda, Oara ja Lemmetsa küla. Täpselt keskpäeval stardivad tugevamad jalgratturid kolme ringi pikkusele võidukihutamisele. Kahe ringi sõitjad lastakse rajale viis minutit hiljem ja rattamatkajad alustavad oma retke kell 12.07.



Kes ei ole oma nime eelregistreerimisel kirja pannud, saab pühapäeval 9.30-11 stardipaigas registreerida.



Kõige pikemal sõidul osalemine maksab täiskasvanutele 450 ja kuni 18aastastele 350 krooni. Kahe ringi võistluse stardimaks on kõigile vanuseklassidele 250 krooni ja matkasõidul osalejad peavad rahakotti kergendama 50 krooni jagu.



Võistlusrajal toidupunkte ei ole, küll saavad ratturid pärast sõitu keha kinnitada ja keelt kasta.



Rattarallil teenivad auhinna pika distantsi absoluutarvestuse 12 paremat ja iga vanuseklassi kolm kiiremat. Kõigi osalejate vahel loositakse välja hulga meeneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles