Andrei Ojamets julgeb püstipäi kodulinnas ringi kõndida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna mängijad (vasakult) libero Asko Esna, Dmitro Pašitskii ja Edgar Maier on valmis tõrjuma Selveri särgis ründava endise pärnaka Argo Meresaare võimsat pommlööki.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna mängijad (vasakult) libero Asko Esna, Dmitro Pašitskii ja Edgar Maier on valmis tõrjuma Selveri särgis ründava endise pärnaka Argo Meresaare võimsat pommlööki. Foto: Urmas Luik

Kuigi Pärnu võrkpalliklubi pidi kolme kaotatud finaalmängu järel tunnistama Selveri paremust, ei langenud meie meeste juhendaja Andrei Ojamets musta masendusse.


“Jään hooajaga rahule, eelmise aastaga võrreldes oleme tubli sammu edasi astunud,” rääkis üle paarikümne aasta Pärnu esindusmeeskonda juhendav Ojamets Pärnu Postimehele. “Vastane oli finaalseerias meist parem ja au talle. Täna lähen julgelt tänavale, häbeneda pole midagi.”



Peatreeneri vangerdused ei toonud tulu


Neljapäeva õhtul Pärnu spordihallis toimunud Eesti meistrivõistluste finaalseeria kolmas mäng kolmel viimasel aastal Eesti meistri kulla teeninud Tallinna Selveri ja mulluse pronksimeeskonna Pärnu VK vahel lõppes pealinlaste 3:0 võiduga.



Avageimis said Ojametsa käealused 20, teises 21 ja kolmandas taas 20 punkti.



Peatreener Andrei Ojamets asendas juba avageimis lõunanaabrist sidemängija Agris Leitise noore Martti Keelega ja saatis Elia Lulla asemel platsile Edgar Maieri, kuid nemadki ei suutnud Selveri hoogu pidurdada.



Teises geimis pääses Pärnu kodupubliku marulisel toel isegi 16:13 ette, kuid Meelis Kivisilla servidega tegi Selver 6:0 spurdi ja sellega oli Pärnul rong läinud.



Kolmandas geimis, kui seljaga vastu seina surutud pärnakatel tekkis lootus mängu päästa, väänas Martti Keel hüppeliigest nii hullusti, et vigastus võib seada ohtu noormehe osalemise juba kolmapäeval Pärnus algavas rahvusmeeskonna treeninglaagris.



Selveri resultatiivseim mängija oli Argo Meresaar 14 punktiga. Kristjan Õuekallas tõi meeskonnale 10, Martti Rosenblatt üheksa, Meelis Kivisild kaheksa, Martin Ruul kuus ja Deniss Petrovs neli punkti.



Pärnu meeskonna punktidest kanti 14 Aivar Silma arvele. Andrus Raadiku tulemus oli 12 silma, Edgar Maier tõi viis, Dmitro Pašitskii neli ja Ardo Lünekund kolm punkti.



Juba neljandat aastat järjest Selveri tiimi nii Eesti meistrivõistlustel kui Schenkeri liigas võiduni tüürinud Avo Keel ütles, et temal jätkub praegu veel indu samas klubis töötada.



“Kahe aasta eest kuulasid türklased maad, kas oleksin nõus minema neid juhendama, kuid toona jäi see jutu tasemele,” märkis nii Selverit kui Eesti koondist juhendav Keel. “Kindlasti ei karda ma väljakutseid vastu võtta ega välista, et sobiva pakkumise korral võin end piiri taga proovile panna.”



Ojamets tahab tuumikut säilitada


Küsimusele, mida toob lähem tulevik, kostis 29. aastat võrkpallitreenerina igapäevast leiba teeniv Ojamets: “Teisipäeval istume klubi juhatusega maha, et analüüsida lõppenud hooaega ja panna paika järgmise hooaja strateegia. Sama satsiga me ilmselt ei saa jätkata, hea oleks, kui suudame meeskonna põhituumiku säilitada.”



Jutuajamise lõpuks märkis rasketelgi aegadel kodulinnale truuks jäänud Ojamets, et Pärnu võrkpallimeeskonna kritiseerijad võiksid ette näidata mõnda teist võistkondlikku spordiala, kus pärnakad on viimase kümne aastaga võitnud viis kuldmedalit, ühe hõbeda ja kolm pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles