Pärnu laulupiigad pälvisid Slovakkias kuldse diplomi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Toomas Voll.
Dirigent Toomas Voll. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Toomas Volli laulustuudio lastekoor Pärnu Piigad pälvis Slovakkias Bratislavas toimunud mainekal rahvusvahelisel koorikonkursil “Slovakia Cantat” lastekooride kategoorias kuldse diplomi.


Dirigent Toomas Volli sõnutsi on kuldne diplom koorile väga suur kordaminek ja tunnustus, sest seni mitu korda Eesti konkurssidel maksimumhinde pälvinud lastekoor esines rahvusvahelisel mõõduvõtmisel esimest korda ja kohe niivõrd säravalt. “Tulime, nägime ja võitsime,” rõõmustas koorijuht.



“Lapsed olid laval säravad ja julged. Nende silmad särasid,” kiitis Voll oma kasvandike esinemist. “Nad nautisid esinemist ja seda oli tunda ka publiku reaktsioonist.”



Pärnu Piigad osales lastekooride kategoorias, kus astusid üles kuni 16aastased lauljad. Pärnu Piigade kava koosnes eranditult eesti heliloojate loomingust.



“Tundus, et kava meeldis nii žüriile kui publikule,” ütles Voll, kelle jutu järgi esitasid Pärnu Piigad nii atraktiivseid, klassikalisi kui uudisteoseid.



Pärnu Piigadest kõrgema tulemuse pälvis festivalil vaid Valgevene koor, kellele anti samuti kuldne diplom. Konkursil osales 44 koori sellistest maailma paikadest nagu Filipiinid, Sloveenia, Rootsi, Küpros, Singapur, Venemaa, Austria, Soome jt.



Volli sõnade järgi oli konkurss väga hästi korraldatud ja laste seisukohalt jagus põnevat tegevust väljapoole võistulaulmistki. “Väga võimas oli festivali lõpetamine Bratislava keskväljakul, kus olid kohal kõik 44 konkursil osalevat koori. Seal oli tõeline rahvaste paabel ja tohutu lipumeri,” kirjeldas dirigent.



Konkursil läks hästi teiselgi Volli juhendataval kooril, Viljandimaa kammerkooril, mis pälvis samuti kuldse diplomi ja sai žüriilt teise punktisumma Rootsi koori järel.



Samal konkursil on varasematel aastatel esinenud edukalt mitu Pärnu koori.



Pärnu Piigade 30 lauljat jõuavad Pärnusse tagasi teisipäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles