Silvia Neeme: Aastajooks algab ja lõpeb Raekülas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Neeme.
Silvia Neeme. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF
Järgmisel teisipäeval stardib 26. Pärnu aastajooksu sarivõistlus. Aastajooksu korraldaja Silvia Neeme,
mis on sel aastal eelmiste hooaegadega võrreldes teistmoodi?

Kuna Niidupargis on käimas suured kaevetööd, peame sarja esimesed kuus etappi korraldama Raekülas. 15. juunist kuni 3. augustini jookseme rannaliival ja hooaja viimased viis jooksu tulevad taas Raekülas.



Kas rahva hulgas suure populaarsuse võitnud meremiilijooks ikka tuleb sel suvel?


Tuleb ikka, kuhu ta pääseb. 6. juulil jooksevad suured inimesed 1852 meetri distantsil ja lastejooks on poole miili pikkune.



Väga võimalik on, et Niidupargi tööde edenedes saame sealgi joosta, kuid sellest teavitame tervisesportlasi õigel ajal.



Kui paljudes vanusegruppides sel aastal auhindu jagatakse?


Meestel, naistel ja lastel on kokku 15 vanusegruppi. Seeriavõistlusel läheb igal jooksjal arvesse kuus paremat tulemust. Meremiili jooks on omaette üritus ja sealt aastajooksu arvestuspunkte ei saa.



Iga vanusegrupi kolm paremat saavad hooaja lõpul autasu ja kõigi jooksudel startinute vahel loositakse välja kümme meenet. Eriauhinna saavad jooksjad, kes on osalenud 18 etapil.



Millistel distantsidel võisteldakse sel aastal?


Raeküla metsas joostakse esimesed kuus etappi 1500 ja 500 meetri distantsil, rannas on võistlusmaa 3000 ja 600 meetrit ning viis viimast jooksu teeme 5000 ja 750 meetri pikkused.



Tervisekäijad lähevad rajale kell 17.30, lastejooksud algavad 18.30 ning suured inimesed stardivad 18.45.



Kui palju maksab aastajooksul osalemine?


Ühe etapi stardimaks on täiskasvanule 15, pensionärile 10 ja õpilasele seitse krooni. Koolieelikutelt ja töötutelt raha ei küsita. Kes tahab tasuda terve hooaja eest korraga, peab rahakotti kergendama vastavalt 140, 90 või 70 krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles