Esimene erahambaravikabinet jätkab tööd täistuuridel

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Kesti Vunk ja Kalmer Lepik poseerisid leheloo tarvis samamoodi nagu 21 aastat tagasi. Hambaravitoolid on selle aja jooksul mitu korda uuenenud.
Doktor Kesti Vunk ja Kalmer Lepik poseerisid leheloo tarvis samamoodi nagu 21 aastat tagasi. Hambaravitoolid on selle aja jooksul mitu korda uuenenud. Foto: Urmas Luik

Kesti Vunk ja Kalmer Lepik avasid 21 aastat tagasi esimese erahambaravikabineti Pärnus. Nüüd on samasse ametisse asunud või asumas juba tohtrite pojad.

1992. aastal oli Eestis valdav riiklik hambaravisüsteem, erahambaravikabinette oli avatud kümmekond. Pärnus töötas majas, kus praegu asub linnavalitsus, linna polikliinik ja seal tegutses hambaraviosakondki. Hammaste ravimise eest raha ei küsitud, ise maksma pidi vaid valguskõvastuvate hambaplommide materjali eest.

“Hambaravipolikliinikus olid vahendid ja tehnika just sellised, nagu toonane süsteem majanduslikult võimaldas: asja ajas ära, aga paremat tahta ei saanud,” meenutas Lepik nõukogudeaegse tehnikaga varustatud kabinette. “Riigimeditsiin edasist arengut ei võimaldanud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles