Noorte vabaajakeskus sisustab koolivaheaja

Helena Randlaht
, noortejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskus alustab koolivaheaja üritusi India õhtuga.
Pärnu noorte vabaajakeskus alustab koolivaheaja üritusi India õhtuga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Koolivaheajal ehk 21.–26. oktoobrini pakub Pärnu noorte vabaajakeskus noortele põnevat ja harivat tegutsemist.

Koolivaheaja üritustesari saab avapaugu 21. oktoobril India-teemalise õhtuga, et pakkuda midagi sooja ja hubast vihmasel sügisel. Alustuseks valmistame ühiselt traditsioonilist India teed vürtsidega. Õhtu edenedes tutvume henna ja lühidalt selle ajalooga ning kellel huvi, saab selle omal nahal ära proovida. Õhtu lõpetame Bollywoodi linateostega, kust ei puudu armastuskolmnurgad, pisarad, tants ja sädelevad kostüümid. Üritus on tasuta.

22. oktoobril pakume Raba ujulas koolitust noortele, kuidas päästa uppujat. Nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt õpitakse tegutsemist, kui keegi on uppumas: kuidas päästevesti kasutada, kuidas uppuja vee alt üles tuua jpm. Koolitab Norman Talson. Veeohutuskoolituse kohta leiab infot Pärnu noorte vabaajakeskuse kodulehelt.

23. oktoobril toimub vabaajakeskuse spordisaalis vabaviskevõistlus. Korvpallihuvilistel on võimalus proovida oma täpsust vabavisetega. Viskevõistlused  toimuvad alates lõunast ja võitja selgub õhtul. Vanusepiirang on 12–17 eluaastat, osalemine on tasuta ja parimale täpsusviskajale on välja pandud auhind.

23. ja 24. oktoobril on vabaajakeskuses seinamaalingute töötuba koos professionaalse juhendajaga. Lõuendiks saavad Pärnu noorte vabaajakeskuse seinad. Osalemine on tasuta.

24. oktoobril on külaliseks kuuenda astme wing tsun’i õpetaja Kalev Rääbis. Ta annab nõu, mida teha, kui satutakse rünnaku ohvriks, kuidas ennast kaitsta ja vältida ohtlikke olukordi. Kursus annab kiire ülevaate enesekaitse põhiteadmistest ja oskustest. Loeng on tasuta.

25. oktoober on pühendatud mängudele. „Iron man of gaming“ on videomängude võistlussari, kus noored saavad oma oskusi proovida eri tüüpi videomängudes, nagu näiteks ralli, kaklus, tulistamis- ja muusikamängudes. Üritus algab pärastlõunal ja sellel on väike osalemistasu, üritus on vanusepiiranguta, parim võistleja saab auhinna. Mängude nimekiri avaldatakse päev enne võistlust.

26. oktoobri õhtul lõpetab vaheaja hiphopikontsert "Badass Poetry", kus astuvad üles OL*, Simon Ace ja 1teist. Pilet maksab sümboolse hinna. Õpilaspileti esitamisel on sissepääs tasuta.

Rohkem infot ürituste kohta leiab Pärnu noorte vabaajakeskuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles