Kolm Pärnu söögikohta valiti Eesti parimate hulka

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villa sisevaade.
Ammende villa sisevaade. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti parimate söögikohtade edetabelise mahub tänavu kolm Pärnu söögikohta.

Pärnust valiti Eesti parimate toidukohtade hulka Ammende villa restoran ning kohvikud Mahedik ja Supelsaksad.

Eesti söögikohtade iga-aastane tipp 50 valitakse umbes 1300 restorani ja kohviku seast. Parimate valikul hindab žürii esmalt toite, mille eest on võimalik teenida kuni 40 punkti; jooke, mille eest võib teenida kuni 20 punkti, teenindust (kuni 25 punkti) ja toidukoha miljööd (kuni 15 punkti).

Tänavuste parimate söögikohtade tipp 50s hinnatakse parimaks Pärnu söögikohaks Ammende restorani, mis paikneb 72 punktiga edetabeli 25. real. Toidu eest pälvis Ammende hindajatelt 27 punkti.

Pingerida moodustub toidule antud punktide põhjal. Kui need on võrdsed, siis on oluline kõigi hinnete summa. Kui ka see on võrdne, läheb koht edetabelis jagamisele.

Tipp 50 mahtusid veel kohvikud Mahedik ja Supelsaksad, mis jõudsid vastavalt 36. ja 38. kohale.

Mahediku toidud teenisid žüriilt 24 ja Supelsakste road 23 punkti.

Neljandat aastat viis Eesti parima söögikoha tiitli Muhumaale Pädaste mõisa restoran Alexander (92 punkti, söök 37). Teisele kohale jäi Tallinna restoran Tchaikovsky (90, 36) ning kolmandale  kohale Põhjaka mõisa restoran (81, 35).

Parimate söögikohtade täielikku edetabelit saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles