Trallis korjati võistu tammetõrusid

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tralli lasteaia lapsed korjavad tammetõrusid.
Tralli lasteaia lapsed korjavad tammetõrusid. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaed Trall korraldas oktoobri alguses tammetõrude korjamise võistluse. Kõik lasteaia 11 rühma võtsid sellest osa ja ühtekokku korjati metsloomadele 1270,5 kilogrammi tammetõrusid.

Lastele meeldis väga selline ettevõtmine, sest nad teadsid selle korjamise õilsat eesmärki – abistada metsloomi talvel. Nädala jooksul räägiti lasteaias metsloomade eluviisidest ja toitumisharjumustest. Vaadeldi metsloomade pilte ja videoid.

Lapsed rääkisid oma muljeid tammetõrude korjamisest. Paljud olid käinud igal õhtul koos ema või isaga tõrusid korjamas. Rühmad käisid koos õpetajatega lasteaia ümbruses asuvaid tammepuid otsimas ja nende alt ande korjamas. Mõni pere oli teinud nii, et pani suure lina puu alla ja seejärel raputas puud. Tõrud kukkusid linale ja siis oli neid juba kerge ämbrisse valada. Osa perede tammetõrukogus oli nii suur, et neid veeti lasteaia ukseni autoga.

Kõige edukamaks osutus Nöpsikute rühm, kes kogus 305,4 kilo tammetõrusid, teisele kohale tuli rühm Täpsikud 274,2 kilo ja kolmandale kohale sõimerühm Tupsud, kes kogusid 202 kilo tõrusid. Põnevuse tekitamiseks oli võitjatele välja pandud auhind, milleks oli tasuta ekskursioon Pärnu minizoosse.

Jahimehed olid meeldivalt üllatunud, sest tõrusid saadi oodatust viis korda rohkem. Suur tänu kõigile korjajatele, minizoole ja Surju jahimeestele toetuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles