Akordionistid teevad festivali

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal toimus Pärnus juba kaheksandat korda suvine külapillimeeste kokkutulek, mida veab akordioniasjatundja Enno Vaikmaa. Sügisene festival annab neile põhjust taas kokku tulla.
Sel aastal toimus Pärnus juba kaheksandat korda suvine külapillimeeste kokkutulek, mida veab akordioniasjatundja Enno Vaikmaa. Sügisene festival annab neile põhjust taas kokku tulla. Foto: Ants Liigus

Homsest kuni laupäevani helisevad Pärnu Vanalinna põhikool, Eliisabeti kirik ja Tervise kultuurikeskus akordioni- ja lõõtsamuusikast, sest algamas on arvult juba 31. Pärnu akordionimuusika festival.

Kuna festival on andnud tõuke akordioniorkestri Baltic Tremolo tekkeks, on selle lahutamatuks osaks rahvusvaheline õppelaager, kus esimesel päeval harjutatakse ühiselt kokkumängu. Tulemust näeb ja kuuleb juba järgmisel õhtul Pärnu Eliisabeti kirikus.

Baltic Tremolosse kuuluvad mängijad Eestist, Lätist ja Leedust ning sellel on kolm dirigenti: Mayte Markeviciene Leedust, Viktor Nikandrov Lätist ja Valdo Värk Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles