Paljud maapiirkonnad on hädas rauarikka veega

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseamet hoiab pilgu peal ühisveevärkidest tuleva joogivee kvaliteedil, kuid kümnendik inimestest kasutab koduõue kaevust tulevat vett ja eraomandi üle riiklikku järelevalvet ei tehta.
Terviseamet hoiab pilgu peal ühisveevärkidest tuleva joogivee kvaliteedil, kuid kümnendik inimestest kasutab koduõue kaevust tulevat vett ja eraomandi üle riiklikku järelevalvet ei tehta. Foto: Ants Liigus

Terviseamet kontrollis tänavu joogivee kvaliteeti Pärnumaal 82 kohas ja tervelt 32 paigas ei vastanud joogivesi nõuetele, paaris kohas lausa soovitatakse joogiks vett mitte kasutada.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialist Knut Tamm selgitas, et Pärnumaa 32 probleemses veevärgis oli enamasti tegemist lubatust kõrgema rauasisaldusega, mis inimese tervisele ohtu ei kujuta, küll aga võib põhjustada koduseadmete rikkeid.

“Raua kõrget sisaldust põhjustab piirkonna geoloogiline eripära, maapind on väga rauarikas ja seetõttu on ka põhjavesi rauarikas,” lisas Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles