Audru noored Pärnu kodutute loomade varjupaigas

, Audru kooli käsitööõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kooli õpilased aitasid loomade varjupaigal talveks valmistuda.
Audru kooli õpilased aitasid loomade varjupaigal talveks valmistuda. Foto: Erakogu

Koolivaheajal käisid Audru kooli noored Pärnu kodutute loomade varjupaigas. Käik ei olnud võetud õhust, vaid suunatud isetegemisele ja heategevusele. Nimelt on uue õppekava järgi kohustus käsitöö- ja tehnoloogiatundides korraldada projektõpet.

Aineprojektid võimaldavad õpilastel katsetada oma ideede elluviimist mitmesuguste ettevõtlusmudelite kaudu. Ühised arutelud ning töö ja selle tulemuse analüüsimine aitavad õpilasel kujundada ja põhjendada oma arvamust, tunda töörõõmu ja vastutust alustatu lõpule viimisel.

Kooliaasta algus panigi noored mõtlema oma projektile ja soovile teha midagi praktilist. Ettevõtlikud ja ideederohked arutelud viisid mõtted kodututele loomadele, kes vajavad külmaperioodil rohkem inimeste hoolitsust ja tähelepanu. Idee olemasolul ja varjupaiga kodulehe info kaasabil hakati oma mõtet ellu viima. Käsitööklassi kappides leidus rohkesti heade inimeste annetatud materjali, mida kasutati õppe-eesmärgil patjade õmblemiseks. See oli enamikule õpilastest esimene tööharjutus õmblusmasinal.

Tööd on valmis ja nüüdseks üle antud.

Täname Pärnu kodutute loomade varjupaika, kes tutvustas õpilastele nende loomade kurba olukorda ja õpetas, kuidas oleks õige käituda looma omamisel.

Hoolige, siis hoolitakse ka teist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles