Tehnoloogiapäevadel ehitati tarka maja

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu ühisgümnaasiumis ehitasid 7.–9. klasside õpilased koolivaheajal üleriigilistel tehnoloogiapäevadel kaks päeva tarka maja.

Tehnoloogiapäevad leidsid aset meetme „Kohandumine teadmistepõhise majandusega“ teaduse populariseerimise alameetme „TeeMe“ projekti raames. Pärnu ühisgümnaasiumi direktori Mart Kuuskmanni ütlust mööda oli osalejaid peale nende kooli Ülejõe ja Koidula gümnaasiumist, Audru koolist, Salme põhikoolist Saaremaalt ja Pärnjõe põhikoolist.

Üritus algas Aivar Ruutari, Eesti kütte- ja ventilatsiooniühenduse juhatuse esimehe videoloenguga „Sissejuhatus nutikodusse“. Järgnes kaks päeva sisutihedat tööd teemal „Tark maja“. Kuuskmanni kirjelduse järgi ehitasid õpilased hoone maketi, kus töötasid elektroonilised seadmed alates kütte- ja ventilatsioonisüsteemidest, valgustitest, turvaseadmetest, heli- ja videoseadmetest, ustest-akendest ja lõpetades kardinate juhtimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles