Pärnumaal osales talgutel 2496 inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised tegid korda Paikusel Pääsukese tänava lõpus oleva ujumiskoha.
Talgulised tegid korda Paikusel Pääsukese tänava lõpus oleva ujumiskoha. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval toimunud „Teeme ära!“ talgupäeval osales viimastel andmetel 28 620 vabatahtlikku, kes toimetasid üle Eesti kokku 1116 talgukohal. Pärnumaal võttis talgutest osa 2496 inimest.



Talgupäeval said korda kümned pargid ja külaplatsid. Ehitati külakiikesid ja tantsuplatse. Korrastati kirikuaedu, maalinnuseid ning palju teisi ajaloolisi paiku ja hooneid. Kaugemad talgulised toimetasid Ivangorodis Venemaal ja Stockholmis Rootsis.



Harjumaal lõi talgutöödel kaasa 7315 inimest, Pärnumaal 2496, Tartumaal 2335, Lääne-Virumaal 2330, Ida-Virumaa 1953, Võrumaa 1856, Saaremaal 1725, Järvamaal 1683, Läänemaal 1557, Viljandimaal 1223, Raplamaal 1073, Valgamaal 922, Jõgevamaal 893, Põlvamaal 829, Hiiumaal 350. Talgulised toimetasid ka Venemaal ning Stockholmis Eesti seenioride kodus, vahendas talgupäeva pressiesindaja Tiina Urm.



Pea sajas paigas toimusid õhtul simmanid, kus talguliste meelt lahutisd kohalikud pillimehed ja esinejad.



"See on uskumatu, millega eestimaalased jälle hakkama said! Pea 30 000 osalejat, kellest meile teada anti, ei kajasta kindlasti kõiki Eestimaal laupäeval tehtud tegusid, sest korrastus- ja koristustöid ning muidki tegevusi võis linnaski jalutades näha pea igas hoovis,“ ütles talgupäeva peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt. „Tähtis on see, et tehtud sai midagi olulist, suurt ja see näitab eestlaste soovi ja tahet koos asju teha ning uskumust, et koostöös peitub tõeline vägi. Toimkond, teised talgulised ja kogu Eestimaa tänab teid, head talgulised!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles