Juhtkiri: Inglismaalt ei tule ainult torm

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suurbritannias möllab pühapäevast pea orkaani mõõtu torm, mis pani seisma lennu- ja laevaliikluse, ähvardas maju kummuli lükata, paiskas suurtes kogustes vihma ning tekitas üleujutusi.

Kui vanal heal Inglismaal midagi suurt toimub, on üsna võimalik, et midagi sellest kandub Eestissegi. See ei puuduta ainult ilma, pigem käib see kultuuri kohta, ja just Suurbritannia kultuurist saavad pärnakad terve nädala vältel osa. Kui selle kultuuri juurde kuuluvad sügistormid, on seegi omamoodi tähenduslik.

Suurbritannia nädala avamisel läinud laupäeval märkis suursaadik Chris Holtby, et eestlastes ja brittides on üsna palju lähedast, sest mõlemad rahvad on väga pragmaatilised ja harjunud sombuse ilmaga. See on õige ja just selletõttu ei tohiks harjunult halb ilm küll takistada osavõtmist mõnest briti kultuuri ja elu tutvustavast sündmusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles