Kultuurimajad tegid ööpäevaks uksed lahti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallamaja aasal süüdati kõikjalt Eestist saadetud tuledest Eesti kaardi kujuga „rahvamaja tuli“.
Tori vallamaja aasal süüdati kõikjalt Eestist saadetud tuledest Eesti kaardi kujuga „rahvamaja tuli“. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel olid paljude kultuurimajade uksed avatud ööpäev läbi, et kultuuripärandi aasta raames ette võetud algatusega tõmmata rahvamajadele suuremat tähelepanu ja tutvustada huvilistele, milline elu neis keeb.

Reede südaööst kuni laupäeva südaööni toimusid rahvamajades kontserdid ja õpitoad, vaadati filmiprogramme ja peeti kõnekoosolekuid. Pärnumaal osales esmakordselt toimunud algatuses “24 tundi Eestimaa rahvamajas” üksteist rahvamaja, üle Eesti aga ligemale 150.

Eesti ühe vanima rahvamaja, Tori kultuurimaja juhataja Argo Juske arvates läks üritus igati hästi korda. „Loeme üritust kordaläinuks. Meie maja üritustel osales umbes 200 inimest, niisama suur oli külaliste hulk kuuldavasti teisteski kultuurimajades,“ seletas Juske. „Kindlasti saime nähtavamaks. Isegi kui kohale ei tuldud, oli meediakajastus hea ja inimesed teavad, mis toimus.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles