Pärnu purjekas seilab filmis jäämägede vahel

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtul enne filmivõtteid ei osanud produtsent Vera Kurbatova (vasakul), režissöör Ella Tukhareli ja laeva Jenny Kruse kapten Tarmo Mihhailov veel arvata, et järgmisel päeval filmitakse nii rasketes tingimustes.
Õhtul enne filmivõtteid ei osanud produtsent Vera Kurbatova (vasakul), režissöör Ella Tukhareli ja laeva Jenny Kruse kapten Tarmo Mihhailov veel arvata, et järgmisel päeval filmitakse nii rasketes tingimustes. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel filmis võttegrupp Moskvast Pärnu lahel dokumentaalfilmi Vene polaaruurijast Vladimir Rusanovist, uurimislaeva “rollis” seilas lahel Pärnu kuunar Jenny Kruse koos oma meeskonnaga.

Rusanov oli kogenud vene geoloog, kes käis mitmel uurimisretkel Arktikas. Aastatel 1909–1911 osales ta mitmel ekspeditsioonil Novaja Zemljale ja 1912. aastal Teravmägedele, otsimaks sealt kivisöeleiukohti.

Pärast edukat Teravmägede reisi saatis Rusanov 1912. aasta sügisel kolm meeskonnaliiget viimase uuringu dokumentatsiooniga maale ja seilas ise kümne meeskonnaliikmega edasi uurimislaeval Hercules, soovides Põhja-mereteed mööda Vaiksesse ookeani jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles