Häädemeeste keskkool võistleb parima koolisöökla tiitli nimel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauss supiga.
Kauss supiga. Foto: Urmas Luik

Homme valitakse Tallinna toidumessil peetavas finaalis Eesti parim koolisöökla. Tiitlile asuvad võistlema seitse kooli, nende seas Häädemeeste keskkool Pärnumaalt.

Veel kandideerivad parima koolisöökla tiitlile Rahumäe põhikool, Nõmme põhikool ja  Laagna gümnaasium Tallinnast, Türi toimetulekukool Järvamaalt, Kammeri kool Tartumaalt ja Palade põhikool Hiiumaalt.

Koolikokad peavad etteantud aja, 2 tunni ja 20 minuti jooksul valmistama žüriile hindamiseks kolm rooga – supi, mille kohustuslik tooraine on linnuliha, ja prae, kus on hakkliha ja köögiviljad. Kolmas roog on pidupäevaroog, milleks on pidulikud pannkoogid.

Kui supp ja praad peavad olema pärit tavalisest, oma kooli menüüst, siis pidupäevaroa puhul saavad kokad oma fantaasial vabalt lennata lasta, kuid selle toorained peavad sobima koolimenüüsse ja kuuluma vastavasse hinnaklassi. Kõigi roogade kohta tuleb esitada tehnoloogilised kaardid.  

Sel aastal osales konkursil kokku 21 kooli 12 maakonnast. Eelvooru laekunud materjalide  hindamisel jälgis žürii koolimenüü mitmekesisust, eri toidugruppide kasutamist, sobivust lastele, tehnoloogiliste kaartide korrektsust, menüü energia- ja toiteväärtust. Piltidelt hinnati söökla üldmuljet ja hügieeni. Finaali said seitse kõige enam punkte kogunud kooli, kes alustavad võistlust võrdselt positsioonilt.  

Kaheksandat korda  peetava parim koolisöökla konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning samal ajal tõsta konkursi kaudu koolikokkade professionaalsust ja koolitoidu kvaliteeti.

2012. aasta parima koolisöökla tiitel läks Tabasalu ühisgümnaasiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles