Kommentaar: Teenuste toel saab inimene elustiili muuta

Kersti Kask
, sotsiaalkindlustusameti sotsiaalteenuste ja ekspertiisi osakonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kask.
Kersti Kask. Foto: PP

Ajalehe poole pöördunud proua on nõutu, sest osutatud teenus ei võta valu ära. Rehabilitatsiooniteenus on oma olemuselt inimese terviseolukorrast lähtuva muutuse ellu viimist soodustav ja toetav teenus. Eelduseks on, et ühel hetkel on inimene teenuste toel kujundanud ümber oma elustiili ja -keskkonna, et elada muutunud terviseolukorras võimalikult täisväärtuslikku elu.

2013. aastal on sotsiaalkindlustusamet teostanud rehabilitatsiooniteenuse osutamise üle järelevalvet teiste hulgas ka mitmes spaateenuseid osutavas asutuses. Rikkumisi teenuse sisu osas pole tuvastatud. Kliendil on õigus saada rehabilitatsiooniteenust üle Eesti asutuste juures, millel on leping sotsiaalkindlustusametiga. Info on sotsiaalkindlustusameti kodulehel ja antakse kaasa koos suunamiskirjaga.

Pärnus osutavad rehabilitatsiooniteenust Wasa AS, Pärnu Haigla AS, taastusravikeskus Estonia, OÜ Tervise Paradiis ja erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles