Kalmistuaed enam zombi ’sid kinni ei pea

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistut hooldava Pärnu Haldusteenused OÜ infotelefonil ei osatud öelda, kas ja millal lagunev aed korda tehakse või välja vahetatakse.
Kalmistut hooldava Pärnu Haldusteenused OÜ infotelefonil ei osatud öelda, kas ja millal lagunev aed korda tehakse või välja vahetatakse. Foto: Ants Liigus

Aja- ja eluhambad ei pure ainult inimesi, kuni nad viimaks puhkepaika, näiteks Pärnu Metsakalmistule jõuavad, vaid nagu kõnealuse kalmistu puhul hästi näha, kalmistut piiravat aedagi.

Teravas kontrastis on kalmistu sel suvel võõbatud Paide maantee poolne puitaed rahupaiga raudteepoolse, kõrvaliste silmade eest võpsiku taha varjatud taraga, mille peal näha, mis juhtub, kui oma taristu eest hoolt ei kanta.

Pehkinud aialippidel kestendav ja kooruv ammu luitunud värv on seal väikseim mure, mis näitab ehk ainult seda, et aeda pole enam aastaid värvitud. Ent jupiti on aed suisa seda hoidvate silikaattellistest laotud postide vahelt välja langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles