Mudilased laulsid võistu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulab neljane Renata Talts. Tema suurimaks sooviks on olla printsess.
Laulab neljane Renata Talts. Tema suurimaks sooviks on olla printsess. Foto: Urmas Luik

Laupäeval valiti Raeküla Vanakooli keskuses Pärnu linna ja maakonna mudilaste lauluvõistlusel “Lauluaias 2010” parimaks solistiks viieaastane Marilis Lembitu Jana Tringi erakoolist ja parimaks mudilasansambliks Sindi lasteaia Päevapiigad.


Marilis Lembitu juhendaja on Jana Trink ja Päevapiigade lauluõpetaja Helle Salumäe.



Þürii ja korraldajad otsustasid järgmisel aastal uuendusena auhinnakohti mitte välja anda, vaid korraldada pärast eelvoore laureaatide kontserdi, kus jagatakse ohtralt eriauhindu ning valitakse parematest parim solist ja ansambel.



Þürii esimehe Kristjan Kaasiku sõnutsi ei olnud tänavu þüriiliikmete töö kerge, sest kõik mudilased olid tublid ja neid oli raske järjestada.



Jänesselja lasteaia mudilasansambli Pokud juhendaja muusikaõpetaja Nelli Vadam tõdes, et üritus oli väga lastesõbralik. “Ajakavast peeti kinni ja laulude vahepeal oli lastel võimalik saalist välja minna ning mürada. Kahe- kuni nelja-aastased lapsed ei suuda kaua ühe koha peal istuda,” nentis Vadam.



Auhindamisel kutsuti lavale kõik esinenud lapsed ja igaüks sai midagi näppu. Lapsed tundsid, et neid väärtustati.



Vadami hinnangul on lauluvõistlustel tavapärane, et üles astuvad kõrvuti tavalised lasteaialapsed ja stuudiotes individuaalset häälekoolitust saanud mudilased. “Lasteaia lauluõpetaja teeb seda tööd vabast ajast. Selles ongi erinevus,” rääkis ta. Kiidusõnu pälvisid kohvik, kus mudilased oma raha eest midagi osta said, ja mälestusesemena kavaleht, kus kõigi esinejate lühikesed lõbusad iseloomustused.



Lauluvõistlusel osales 85 mudilast ja 13 ansamblit kokku 52 lapsega. Esindatud oli 14 lasteaeda, seitse huvikooli- ja ringi.



Pärnust osales 95 ja maakonnast 42 last. Lõppkontserdile pääsesid esinema iga vanusegrupi ja ansamblite kolm parimat, kokku 23 solisti ja neli ansamblit. Noorim esineja oli kaheaastane Emilie Koppel.



Lisaks konkurssil osalejatele astusid lõppkontserdil Kalevipoja-teemalise kavaga üles Pärnu Raeküla lasteaia mudilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles