Kaupo Meiel: Töö, tsiklid, grill

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Läinud nädalavahetus oli eri ettevõtmistest, pidudest ja algatustest sedavõrd kummis, et parimalgi tahtmisel olnuks keeruline, kui mitte võimatu kõigest osa võtta.


Rahvarohkeimaks osutus muu põneva ja hea kõrval muidugi talgupäev, kui kogu Eestis paljudes kohtades “ära tehti”. “Teeme ära!” egiidi all tegutses kokku 1116 talgukohal 28 620 vabatahtlikku, neist 2496 kasisid Pärnumaad.



Mõni kavasse võetud paik jäi küll halva ilma tõttu rookimata, kuid puhtaks sai nii mõnigi rohkem või vähem prahine paik. Kuid ega talgupäeval vaid prügi riisutud, kaugel sellest. Näiteks Peipsi rannikul ehitati välikäimlat ja Pärnumaal Sangal sai värvilise kuue kohalik bussiootekoda.



Hoolimata sellest, et tuhanded inimesed ametliku talgupäevaga kaasa läksid, leidus palju neid, kes pidasid paremaks oma kodu ümbrust registreerimata koristada. Eks seegi ole õige. Hea asja ajamiseks ei pea alati kampaaniatega ühinema. Pealegi, eks ole talgupäeva üks mõtteid enamiku ajast umbses linnakontoris töötajad värskesse õhku liigutama vedada. Selles plaanis võib talgupäeva taas igati õnnestunuks lugeda.



“Teeme ära!” kõrvale mahtus laupäeval palju muudki. Pärnusse kogunenud sajad mootorratturid põristasid motohooaja avatuks ning muutsid suvepealinna sujuvalt “Mootorratta pealinnaks 2010”.



Hulk ametiühingutegelasi marssis töörahva solidaarsuse päeval läbi Pärnu, et rõhutada töörahva ja kollektiivi rolli tänapäevases kauboikapitalistlikus maailmas. Tallinnas Toompeal kogunesid keskerakondlased ja nende pooldajad sooviga kõvahäälselt selgeks teha, et paremerakondade asemel võiksid võimul olla hoopis halvemerakonnad. Või midagi sellist.



Kuigi ilm püsib jahe, sai lõppenud nädalavahetusel kevadisi rõõme nautida igaüks kas siis riisudes, tsikliga sõites, plakatitega demonstratsioonil osaledes või niisama tuulevarjus liha grillides. Ja see kevadine grill-liha maitses magus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles