Juhtkiri: Diagnoos sotsidele: arutu aplus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suur isu sai seekord Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale Pärnu linnavolikogus saatuslikuks. Aplusega paisteti silma juba eelmiseski koosseisus: volikogu aseesimehe koht, peale selle komisjoni esimehe ja aseesimehe oma. Ometi polnud sotsidest volikogus kuulda ei kippu ega kõppu.

SDE võis oma seekordset tulemust üle-eestilises plaanis pidada võiduks, kuigi kohalikus pildis tähendas see vaid muutumatut kahte kohta. Võimupiruka jagamisele kutsutuna unustasid sotsid põhitõe: neist ei sõltu midagi. Õppejõul ja varasemate volikogude südametunnistusel Valter Parvel oli õigus, kui ta tõdes, et kuna sotsid ei olnud kaalukeeleks, polnud seal midagi rinda kummi ajada.

Isu oli seegi kord sotside vääriline: antagu üks abilinnapea ja kaks komisjoni esimehe kohta! Seda seltskonnale, kellel volikogus vaid kaks mandaati!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles