Elektriautode ralli tõi Tesla Pärnusse

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Tesla omanik Carl Barlev võis poseerida esimeses või tagumises pagasiruumis, mootor on Teslal ju kõhu all.
Elektriauto Tesla omanik Carl Barlev võis poseerida esimeses või tagumises pagasiruumis, mootor on Teslal ju kõhu all. Foto: Ants Liigus

Pärnust pärit kunagine vasaraheiteäss, hilisem ärimees, Monaco aukonsul ja Ukraina Olümpiakomitee töötaja Jüri Tamm tõi elektriautode Peterburi – Monte Carlo ralliga Pärnusse laadimis- ja puhkepausile maailma arvatavasti täiuslikema täiselektriauto Tesla.

Ameerikas tehtud Tesla seisis Rüütli platsis kõrvuti väikese Mitsubishi iMiEVi, Nissan Leafi ja elektri-Pobedaga. Viimase jõuallikas olevat kuulu järgi Tesla omaga sugulane.

Teslaga, mis välispidiselt kuidagi oma erakordsust ei rõhuta ja edeva autona silma ei torka, sõitis Peterburi – Monte Carlo rallit huvitav kolmeliikmeline pere: peamiselt Taanis elavad uusmeremaalasest isa Carl Barlev, taanlannast ema Lisa Larsen ja nende kolm last, pisimal vanust vaid veidi üle aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles