Vanemate kodu annab hingejõudu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
“Mina tulin koju tagasi, mul on lihtne,” ütleb linnast maale elama tulnud Kivi talu perenaine Aile Jaansalu.
“Mina tulin koju tagasi, mul on lihtne,” ütleb linnast maale elama tulnud Kivi talu perenaine Aile Jaansalu. Foto: Urmas Luik

Kaunilt kujundatud silt tee ääres ütleb, et siit leiab Kivi talu. Nii nagu paljud maamajapidamised lõppeval nädalal, on Kivigi elektrita. Õues suitseb grillahi ja köögis podiseb pott priimusel.

“Päästame viimaseid toiduvarusid külmkapist, elekter on meil ära esmaspäeva hommikul kella kolmest saadik,” seletab pereema Aile Jaansalu kesknädala pärastlõunal toimekalt. “Minu jaoks ei ole see olukord väga hull, oleme ennegi ilma elektrita olnud, aga kindlasti on natuke raskem, sest meil on väiksed lapsed, tuleb sooja vett teha.”

Sooja õhu annavad tubadesse ahi ja pliit. Tarbeveeks kogub pererahvas vihmavett, aga joogivee peab tooma lähimast poest, seitsme kilomeetri kauguselt Uduverest, sest kaevupump streigib, kui voolu pole.

Märksõnad

Tagasi üles