Vambola Lillemäe kirjutab raamatuid ja muretseb dendraariumi pärast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kuusiku talu peremees Vambola Lillemäe on kodukatuse all kirjutanud neli raamatut, viimane neist “Jahimees naerab, kalamees muigab”.
Kuusiku talu peremees Vambola Lillemäe on kodukatuse all kirjutanud neli raamatut, viimane neist “Jahimees naerab, kalamees muigab”. Foto: Urmas Luik

Ajakirjanik ja kirjanik, ajalookandidaat ja Kuusiku talu perepoeg Vambola Lillemäe istub oktoobritormi järel elektrivalguseta jäänud toas akna all ja näitab napis päevavalguses joonist, millele on kantud tema aastakümnetega rajatud dendraarium, maa kuivendamiseks kaevatud tiigid ja sellest läbi kavandatud kiirrongitee Rail Baltic.

Ähvardav Rail Baltic

“Minust sõidetakse üle täies mõttes kohe, lõigatakse dendraariumist kolmandik ära,” veab ta pliiatsiotsaga jutule täienduseks kaardil joont. “Saatsime Pööravere rahvaga 21 allkirjaga kirja, maavalitsusse ka, ja ma arvan, et asi on veel uurimata, see oli tsaariajal, kui Nikolai II tõmbas Peterburist Moskvasse joone, et siis raudtee teha ja see tegi esimese hooga tohutult kahju tervele majandusele.”

Märksõnad

Tagasi üles