Tahad sõita – kergita kaablit

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärge seda kodus proovige.
Ärge seda kodus proovige. Foto: Ahti Raudberg

Risti üle sõidutee ripendav elektriliin on juba pea nädalapäevad Väljakülas Alevi teel liiklust reguleerinud nõnda, et iga kord, kui mõni kõrgem sõiduk, näiteks buss, sealt alt läbi sõita tahab, peab keegi kaikaga kaablit kergitama.

“Võtavad sealt aiast pika toika, siis tõstavad selle juhtme üles ja buss sõidab alt läbi. See roigas on kogu aeg ühe koha peal seal aias, nii et naistel on hea võtta,” kirjeldas kohalik bussijuht Olev Ots janti, mis on kestnud teisipäeva varahommikust saati, kui tormituuled tee ääres kasvava pehkinud kolmeharulise paju ühe haru elektriliinile langetasid. Nõnda, et see teepervel asuva maja elektri ühenduskoha maha murdis ja tee kohale ripendama jäi.

Maainimene on aga kohanemisvõimeline ja nii ei ootagi kohalikud naised ja lapsed, kes sealtkandist tööle ja kooli sõitmiseks bussi peale lähevad, mitte poolsada meetrit eespool paiknevas Jänese peatuses, vaid kogunevad kaabli juurde, valmis seda bussi saabudes üles upitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles