Ühisgümnaasiumis võisteldi Briti popkultuuri olümpiaadil

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anne-Maarja Tammaru
Copy

Pärnu ühisgümnaasium korraldas reedel Briti nädala raames Pärnu linna ja maakonna koolidele Briti popkultuuri olümpiaadi. Osalejaid oli peale korraldajakooli seitsmest koolist. Külalisteks olid Suurbritannia suursaadik Eestis Chris Holtby ja Briti Nõukogu esindaja Ursula Roosmaa.

Olümpiaadi avasid kooli direktor Mart Kuuskmann ja Briti suursaadik Chris Holtby, kes rääkis inglise keele tarvilikkusest praeguses maailmas.

Esimeses pooles vastasid õpilased viktoriiniküsimustele Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi traditsioonide ja popkultuuri kohta. Teises pooles näitasid õpilased põnevate esitluste, kaasahaaravate videote ja elavate sketšide kaudu oma visiooni sellest, kuidas nad Suurbritanniat ja britte tajuvad.

Osalejatele esines Walesi meeskoor Côr Meibion Ardudwy, kes esitas muuhulgas eestikeelse laulu „Hakkame, mehed, minema“, mis sulatas publiku südamed. Koor teenis pika aplausi.

Viktoriini võitis Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond koosseisus Teresa Pulk, Annika Uibo, Lisanna Jürisoo, kelle juhendajaks oli Kersti Pääro. Teise koha sai Pärnu Ülejõe gümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Dolores Eamets, Liina Reimann ja Silver Põlgaste. Nende juhendaja oli Merle Udso. Kolmanda koha sai Pärnu ühisgümnaasiumi võistkond koosseisus Aleksander Algo, Kelly Leppik ja Elo Vent,  juhendaja Nele Jürimaa.

Loomingulise vooru auhinnad läksid Paikuse põhikooli, mille õpilased koostöös juhendaja Kersti Rohtmetsaga tegid publikut naerutava sketši reisibüroost ning humoorika, ent tõese video brittidest eestlaste silme läbi. Võistkondadesse kuulusid  Eliise Alliksaare, Sirly Rogatkin ja Mike-Richard Koch ning Egert-Marten Möller, Joosep Kalbus ja Karl-Erik Vohu.

Briti suursaadik osales nii viktoriini kui ka loomingulise vooru hindamisprotsessis.

Osalejaid autasustasid Chris Holtby ja Ursula Roosmaa. Briti Nõukogu pani võitjatele välja toekad auhinnad, milleks olid e-luger ja nutitelefonid, mis aitavad õpilastel edaspidigi loovust rakendada.

Briti kultuuri olümpiaad toimus Pärnu ühisgümnaasiumis üheksandat korda.

Tagasi üles