Tume šokolaad sobib rohelise tee ja peediga

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokk Angelica Udeküll.
Kokk Angelica Udeküll. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Pimedal ja vihmasel ajal on väga lihtne stressi peletada tükikese šokolaadiga ja tore on asja juures, et tegu polegi enesepettusega: teadlased on tõestanud tumeda šokolaadi meeleolu parandavad omadused.

Tume šokolaad loob hea tuju, sest stimuleerib õnnehormooniks kutsutava endorfiini teket. Nii ongi Eesti toiduliit teist sügist järjest käima lükanud tumedat šokolaadi propageeriva kampaania, millega seekord soovitatakse peale niisama maiustamise šokolaad toitude sisse pista.

Tallinna tehnikaülikooli professori Raivo Voki sõnade järgi on tumeda šokolaadi olemasolu igapäevases tasakaalustatud toidusedelis õige arusaam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles