Ühistu kirjutas raha korstnasse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastavalt päästeameti ettekirjutusele peaksid korstnad ulatuma meetri jagu üle katuseharja.
Vastavalt päästeameti ettekirjutusele peaksid korstnad ulatuma meetri jagu üle katuseharja. Foto: Ants Liigus

Pärnus Aia tänavas pisikeses ühetoalises korteris elaval Viire Pajulal on ahjust ja pliidist niisama palju tolku kui seal sadulast. Et ta neid kütta ei saa ega võigi, peab ta oma ütlust mööda talve kolme teki all üle elama.

Ei saa seetõttu, et 2010. aastal ehitati tema korteri küttesüsteem ühistu tellimusel ümber nõnda, et seda ei ole olnud võimalik kolm aastat puhastada. Nimelt suleti pliidi korsten ning suunati selle põlemisgaasid ja suits köögi lae alla paigutatud kolme meetri pikkuse toruga ahju korstnasse. Ühenduslõõrile jäeti aga puhastusluugid paigaldamata ja nii ongi sinna kolm aastat pigi kogunenud, mistõttu, nagu näitasid katsed, ei teki pliidi alla isegi mitte niipalju tõmmet, et ajaleht ära põletada.

Ümberehitustööde käigus lõhuti maha ka ahju kõrgele katuse kohale kerkinud, ent juba tugevalt lagunema hakanud korsten. See asendati uue, märksa madalama korstnaga, mille puudujääke kasvus pidi kompenseerima ventilaator. Paraku ei andnud ventilaator soovitud tulemust, ahjul ei ole enam tõmmet ja ta ajavat sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles