Pärnus oli toimetulekukoolide teabepäev

, Pärnu toimetulekukooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu toimetulekukool.
Pärnu toimetulekukool. Foto: Ants Liigus

Igal õppeaastal toimub toimetulekukoolide teabepäev, tänavune oli 14. ja toimus see 1. novembril Pärnu toimetulekukoolis.

Teabepäeva eesmärk oli oma valdkonna aktuaalsete teemade käsitlemine, info ja kogemuste jagamine ning kohalike olude tutvustamine. Teabepäeva korraldamise traditsioon sai alguse 1999. aastal, ettevõtmise algataja oli Kosejõe kool.

Kokkutulnuid oli üle 80 pedagoogi 13 koolist. Teabepäeva juhatas sisse moderaator Kaidor Kahar, avasõnad ütlesid Pärnu linnavalitsuse esindaja Katrin Uutsalu ja direktor Marju Trumsi. Külalisi tervitasid lõbusa etteastega kooli õpilased muusikaõpetaja Kairi Kuuse juhendamisel.

Esimese ettekande tegi Pärnu toimetulekukooli õppealajuhataja Helen Luik, kes rääkis lisa-aastate ja lisaõppe tõlgendamisest 9. klassis. Eelnevalt oli vastavasisuline küsimustik edastatud teabepäeval osalevatele koolidele. Oma ettekandes tegi Luik kokkuvõtte laekunud arvamustest, kuhu olid lisatud haridus- ja teadusministeeriumi esindaja kommentaarid.

Füsioteraapia tegevustest ja toimimisest Pärnu toimetulekukoolis andis põhjaliku ülevaate kooli füsioterapeut Ester Lebedeva. Päevakeskuse Käo Pae keskuse eripedagoogilise töö juht Kati Kiiver tõi välja PCS-piltide olulise rolli õppetööd toetava osana.

Õppimisvõimalustest ja kooli igapäevategemistest Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis rääkisid eripedagoogika talituse juhataja Helgi Nööp ja eripedagoogika talitluse mentor Liina Kikas.

Pärnu toimetulekukooli õpetaja Marika Heindla tutvustas oma magistritööd „Õppematerjal aastaringi paremaks mõistmiseks intellektipuudega I–II arengutasemega õpilastele“. Koostatud on õppematerjal: töölehed, temaatilised luuletused ja märksõnad aastaringi mõtestamiseks.

Moderaator Kaidor Kahar tegi kokkuvõtte sisutihedast ja toredast päevast ning teabepäeva lõpus anti maskott Mihkel üle järgmise õppeaasta teabepäeva korraldajatele Tartu Kroonuaia koolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles