Pärnu lisaeelarve kerkib 73 miljoni kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann.
Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kinnitas kolmapäeval selle aasta esimese lisaeelarve täiendatud eelnõu, millega lisaeelarve maht kasvab 73,1 miljoni kroonini.


Esimesele lugemisele läks lisaeelarve mahus 21,5 miljonit krooni.
Lisaeelarve maht kasvab seoses laenude ja linnavalitsuse hoone kapitalirendilepingu kavandatava refinantseerimisega, selgitas Pärnu abilinnapea rahanduse alal Annely Akkermann BNSile.

Linnavalitsus plaanib refinantseerida linnavalitsuse hoone kapitalirendilepingut summas 42,7 miljonit krooni. Praegu on kapitalirendi intress 9,3 protsenti ja refinantseerimisega loodab linna intressikulu vähendada.

Kapitalirendilepingu tasumisel tekib linnal kohustus tasuda käibemaksu summas 9,2 miljonit krooni.

Peale selel refinantseerib linn pangalaene summas 12 miljonit krooni.

Jätkuvalt tegeleb Pärnu linnavalitsus Akkermanni selgitusel eelarvest "õhu väljasurumisega". Linn vähendab 12 miljoni krooni võrra varade müügiprognoosi ja kuue miljoni võrra üksikisiku tulumaksu laekumise prognoosi.

Akkermanni sõnul on positiivne, et Pärnu linna kuine tulumaksu laekumine on püsinud 20 miljoni krooni piirimail alates eelmise aasta oktoobrist. "Seega usume, et majanduslangus on Pärnus põhja puutunud ning edaspidi läheb juba paremaks," märkis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles