“Kevadtorm” tekitab elevust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejaid tabab metsateel valvepost.
Liiklejaid tabab metsateel valvepost. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti kaitseväe suurõppus “Kevadtorm” toob Tihemetsa elevust, omaette olemisega harjunud kohalikud piidlevad valveposte staabihooneks muudetud kunagise ühiselamu ümber ja lepivad ümbruskonna teedel sõitvate militaarmasinatega.


Esmaspäevast 23. maini kestva õppusega on haaratud Saarde valla Viljandimaa poolne ots, sealt edasi Abja, Halliste ja Karksi vald.



“Loodan, et me kohalikke eriti ei sega, aga kindlasti nad näevad meid, autode kolonne ja üksusi liikumas,” ütles Kalevi pataljoni ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi. “Tihtipeale üksused ületavad teid ja kuna lahingutegevus on meie jaoks väga ekstreemne ning adrenaliin äärmiselt kõrge, tuleb olla tähelepanelik ka küla- ja metsateedel,” manitses Koplimägi kohalike rahulike oludega harjunud roolikeerajaid.



Tihemetsa metskonna laantes kui õppuste alal harjutab maavägi viivitus- ja kaitselahingut ning rünnakut. Ületuleval nädalal toimub kaheksanda “Kevadtormi” finaalõppus, millesse on kaasatud ligi 3500 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast.



“Kodukandi metsades on mõnus olla, endal on tunduvalt lihtsam siin ringi liikuda, aga õppuste staabis käib meil tegevus 24/7: planeerimine, ettevalmistamine, koordineerimine, sest tegemist on kaitseväe aasta suurima üritusega,” rääkis Pärnust pärit ja Paldiskis staabis teeniv operatiivohvitser leitnant Taavi Mets.



“Kevadtormi” põhieesmärk on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine ning koostööharjutused lahingtoetusüksustega, sest allüksused saavad väljaõppe ja teenivad kõikjal Eestis kaitseväes. Suurõppus toob nad koos tegutsema lahingolukorda matkides. “Kevadtorm 2010” üldjuht on maaväe ülem kolonel Indrek Sirel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles