Isadepäeval pandi perekonnad võistlema

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isadepäev Vanalinna koolis.
Isadepäev Vanalinna koolis. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikooli vana maja oli nädalavahetusel rahvast täis. Isadepäeva puhul oli kehalise kasvatuse õpetaja kolmeliikmelistele võistkondadele ette valmistanud rea võistlusi, millega pered end proovile said panna.

Oodatud olid kõik meie kooli õpilased koos oma isa või vanaisa ja ühe kolmanda pereliikmega. Võisteldi üsna omapärastel aladel. Kuna talvehooajaks tuleb varakult treenima hakata, olid esindatud näiteks kelgutamine ja suusatamine. Samal ajal tegeldi aulas aga hoopis kalapüügiga.

Kui talisporti harrastati kooli koridoris, siis võimlas pandi proovile perekonnaliikmete koostöövõime, kui tuli renni abil palli ühest saali otsast teise viia. Slaalomjooksus oli oluline võistlejate kiirus ja tennispallide korvi loopimisel mängis rolli täpsus. Väikeste laste naeru oli kuulda igalt poolt ja rõõmu jätkus pärast võistluste lõppugi, kui parajalt väsinud peresid ootasid koolimajas kuum kohv ja isetehtud vahvlid ning loomulikult auhinnad.

Auhindade hulgast leidsid oma lemmiku nii teatri- kui kinosõbrad, veemõnude nautlejad ja spordifännid. Hea tuju ja lõbus päev pere seltsis oli kauba peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles