Ühisgümnaasiumi noored täidavad kooli kunstiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: Mart Kuuskmann

Teisipäeval, 12. novembril on Pärnu ühisgümnaasiumis avatud loovmõtlemise tunni õpilaste installatsioonid, mis püüavad pöörata rõhku sellele, kuidas noored aastal 2013 maailma tajuvad. 

Loovmõtlemise õpetaja Barbara Lehtna sõnade järgi on tegemist ühe õppeaine otsese väljundiga, kuid kindlasti ka noorte kunstnike esimeste katsetustega uusmeedia ja installatsioonide valdkonnas.

„Mind üllatas väga tööde kvaliteet, millega õpilased välja tulid, sest sageli mõeldakse, et ilmselt huvitab noori alkohol ja muu selline, mida tavaliselt noortenäidendites näeme, aga see pole üldse nii, nende mõtted on niivõrd palju mitmekülgsemad,“ kommenteerib Lehtna.

Tööde teemad on pigem tehnoloogia ja see, kuidas mõnikord näib ilmvõimatu üksteisega kontakti saada, või hoopiski see, kuidas aeg kaob käest, sest suhtlemisest loobumine võib tunduda suhtlemisest märksa lihtsam.

Lehtna ütlust mööda on tegemist ühepäevase projektiga, sest nii-öelda päris kunstimaailmaski on mõne teose eluiga vaid hetk. Koolimaja avab oma uksed kõigile, kes soovivad installatsioone näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles