Uued kraani- ja dušiotsakud säästavad pool veest

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FEBi Pärnu müügisaali juhataja Tiivo Kallas näitab moodsaid boilereid, mis õpivad pere käitumist tundma ja soojendavad veekoguseid vastavalt sellele, millal ja kui palju sooja vett kasutatakse.
FEBi Pärnu müügisaali juhataja Tiivo Kallas näitab moodsaid boilereid, mis õpivad pere käitumist tundma ja soojendavad veekoguseid vastavalt sellele, millal ja kui palju sooja vett kasutatakse. Foto: Urmas Luik

Mõni hoiab vett kokku raha, teine keskkonna säästmiseks. Suurima kokkuhoiu saab vanni asemel duši all käies, aga sooja vee all mõnulemise aja lühendamine tundub paljudele juba äärmuslik koonerdamine. Ometi on muidki võimalusi.

Vee säästmiseks võib osta ökonoomse dušiotsaku, mis hoiab kokku kolmandiku kuni pool vee kogusest. Säästuaeraatoreid leiab ka kraanidele otsa keeramiseks.

FEBi Pärnu esinduse müügisaali juhataja Tiivo Kallas tõstab letile pisikese pakikese, milles kaks kraani külge keeratavat otsakut. Tavalistest otsakutest 15–20 protsenti kallimad otsakud annavad 60 protsenti suurema vee kokkuhoiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles