Puhkpillifestivaliks luuakse huvilistest orkester

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

5.-6. juunil viiendat juubelit tähistaval Halinga puhkpillifestivalil moodustavad kokkutulnud pillimängijad orkestri, mis õpib repertuaari selgeks kahe päevaga.


Festivali vedav Pärnu-Jaagupi muusikakooli direktor Elena Mägi sõnas, et kõik huvilised pillimängijad nii Pärnumaalt kui kaugemalt võiksid endast muusikakooli e-posti aadressil (pjmk@hot.ee) teada anda, et oleks võimalik neile repertuaar saata.



Sihtgrupiks on nii orkestrimängu kogemuseta noored kui täiskasvanud pillimehed, kes oma mänguoskusega innustaksid algajaid.



“Me tahaksime moodustada sellise uhke festivaliorkestri, kus just nimelt oleks esindatud needki mängijad, kes pilli mängida oskavad, aga üheski kollektiivis praegu kaasa ei löö ja tahaksid proovida, mis tunne on orkestris mängida,” selgitas Mägi.



Esimesel festivalipäeval toimuvad õpitoad pilliliikide kaupa ning õpitakse selgeks paar lugu, mida kantakse õhtusel lõkkekontserdil teistele ette.



Teisel päeval harjutatakse kokkumängu orkestris, festival tipneb rongkäigu ja lõppkontserdiga. Orkestrit juhatab mentorina Margus Kasemaa. Et saada aimu tipptegijate argipäevast, astub seal festivaliorkestri kõrval üles puhkpilliorkester Tartu.



Mägi lausus, et festivali ideega tulid viis aastat tagasi välja Pärnu-Jaagupist pärit muusik Priit Aimla, Halinga puhkpilliorkestri pillimees ja mänedþer Mait Lehtsalu ning Pärnu-Jaagupi rahvamaja tollane juhataja Merle Mägi. Nad valutasid südant selle pärast, et Pärnu-Jaagupis oli puhkpillimängijate järelkasvuga probleeme. Ideega innustada festivaliga pillimänguhuvi tulid kaasa teisedki ja vedama on jäänud seda üritust muusikakool.



Varasemaist aastaist on festivalist välja kasvanud noorteorkester, mis osales koolinoorte laulupeol.



“Muusikakoolina oleme huvitatud, et oleks ikka rohkem huvilisi, kes puhkpilli mängida tahaksid ja keda orkestris mängimine huvitab. Väga vahva on vaadata, kui festivaliorkestris istub pisike päkapikk kogenud mängijaga kõrvuti ja vanem kolleeg jagab nooremale õpetussõnu,” kinnitas Mägi. Tema mäletamist mööda on noorimad festivalil osalejad olnud kuueaastased plokkflöödimängijad, kes lõid kaasa flöödikooris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles