Kodulinna purjetajad seilasid hooaja avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi meeskonna raudvara Jüri Feofanov oli talgupäeval usinasti ametis nii luua, reha kui pintsliga.
Georgi meeskonna raudvara Jüri Feofanov oli talgupäeval usinasti ametis nii luua, reha kui pintsliga. Foto: Malle Kosk

Pärnu jahtklubi liikmed avavad purjetamissuve homme lipu heiskamise ja jahtide paraadiga, kuid võistlushooaeg sai mitteametliku avalöögi juba kolmapäeva õhtul.


“Meil oli plaanis avada navigatsioonihooaeg traditsiooni kohaselt 1. mail, kuid otsustasime piduliku sündmuse nädala võrra edasi lükata, sest klubimaja renoveerimine oli just lõppenud ja ümbrus vajas koristamist,” ütles jahtklubi kommodoor Egon Elstein.



“Tore on tõdeda, et väga paljud klubiliikmed võtsid üleskutset kuulda ja talgute korras suutsime poole päevaga nii klubi maja, jõe kalda kui õue kenasti korda teha,” lisas kommodoor.



Windwalker ja Aida maitsesid võidurõõmu


Kuigi hooaja esimesele Kesknädalaringile startis vaid neli meeskonda, jagus nii suurte jahtide ORC- kui väiksemate purjekate LYS-klassi esikohaheitluses põnevust stardist finišini.



Freya meeskond eesotsas kapten Heino Hünneviga suutis stardist liidripositsiooni haarata ja terve sõidu konkurente, Windwalkeril seilavat Raiko Lehtsalu tiimi selja taga hoida.



Kui regati sekretariaat ajad ja koefitsiendid läbi korrutas, selgus, et Hünnevi tiimil tuli kaheksasekundilist kaotust tunnistada, sest nad ei suutnud soodsama võistlusväärtusega vastast piisavalt suure ajavahega edestada.



LYS-klassis lõppes mullu Kesknädalaringi võitnud Terje meeskonna ja Aida noortetiimi duell juba distantsi esimesel vastutuuleotsal, kui terjelased “oskasid” oma laevukesega muulide vahel madalikule sõita.



“Suvel on lihtne sõita, kõrkjatutid näitavad madalikud kätte, kuid praegu pole veel taimed tärganud,” õigustas Terje roolimees Loone Viisut oma apsu. “Kui me lõpuks oma jõududega jahi põhjast lahti kangutasime, olid konkurendid liiga kaugele ette jõudnud.”



Kuus kuud purjetamist


Suvehooaja esimene suurem regatt on Jaan Hermanni mälestusvõistlus 22. ja 23. mail. Juuni esimesel nädalavahetusel selguvad kodulahel Pärnumaa meistermeeskonnad lühirajasõidus ja nädal hiljem seilavad avamerepurjetajad Peeter Sõbra mälestusvõistlusel Sorgu regatil.



Jahtklubi kõige esinduslikum võidupurjetamine, Watergate’i regatt algab 8. juulil ja neli päeva hiljem stardib Pärnu lahelt Muhu Väina regatt.



Augusti teisel nädalavahetusel korraldavad pärnakad koos saarlaste ja Läti purjetajatega Ruhnu regati, septembri algul seilatakse võidu distantsil Pärnu- Kihnu ning hooaja lõpetab oktoobris Kasukaregatt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles