Lenna, „Teine”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raud on kahtlemata üsna dünaamiline duo ja sellest tandemist saab tulla ainult midagi eriti vulkaanilist ja kuuma. Nii on lauljatari „Teine“ album mõõdukalt plahvatusohtlik kraam, mida tuleks tarvitada soovituslikult ainult vanemliku järelevalve all.

Lenna uus album on võrreldes varasema, Vaiko Epliku muusika ellulaulmisega palju rohkem rock’n’roll ja kohati isegi üllatavalt popp ja raadiosõbralik. Ehkki iga muusikaarvustaja püha snobismi veel püham kohus on maha teha kõike, mis meinstriim ja kommerts, pole siinkohal Elmari raadioeetriks treitud viiside esitamine üldse häbiasi.

Vastupidi, eesti keel pole peavoolu poproki kuues kunagi paremini kõlanud. Mihkel Raua, Jürgen Rooste ja Lenna Kuurmaa enda kirjutatud tekstide sisu kannab küllalt hästi muusikatagi ja toob meie keeles välja selle, mille pärast on üldse mõtet eesti keeles laulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles