Vanalinna koolis on Eesti parimad jutuvestjad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järvamaal Aravetel toimunud üleriigilisel koolinoorte jutuvestjate konkursil „Kratilood“ võitis 1.–4. klasside arvestuses esikoha Pärnu Vanalinna põhikooli 4. klassi õpilane Elbe Reiter, Cristi Riimand sama kooli 4. klassist sai eripreemia südamliku jutuvestmise eest.

Õpilaste juhendajad olid lugemispesa vedajatena õpetajad Liliana Kester ja Helvi Põder.

Jutuvestjate konkurss ei olnud tavaline etluskonkurss, kus tekst peab vastavalt autori sõnadele täpselt peas olema. Oluline oli loo võimalikult särav jutustamine. Keelatud oli kasutada kostüüme ja lisavahendeid. Nelja minuti jooksul jutustasid võistlejad kaks rahvalikku naljandit, muistendit, legendi vms. Neist üks oli pärit esitaja kodupiirkonnast ja teine J. M. Eiseni raamatust „Kratilood“.

Võistlusel oli mitu eesmärki: suulise eneseväljendusoskuse parandamine, kodukoha tutvustamine legendide kaudu ning koduloo uurimine ja tutvustamine.

Konkursi korraldas MTÜ Aravete Kultuuri- ja Huviselts koostöös Ambla vallavalitsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles