Golfisuvi pakub nii meistritele kui õpipoistele palju põnevat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma põhikoolis õppiv 15aastane Egeti Liiv on Valgeranna golfiklubi esinumber.
Rääma põhikoolis õppiv 15aastane Egeti Liiv on Valgeranna golfiklubi esinumber. Foto: Henn Soodla

Kaks nädalat tagasi täistuuridel käimaläinud Valgeranna golfiklubi hooaja kalendris leiab igal tasemel mängija endale palju meelepäraseid võistlusi.


"Griinid on meil heas korras ja muru kasvab jõudsalt," rääkis Valgeranna golfiklubi administraator Viljar Kõiva Pärnu Postimehele. "Sel aastal jätkame traditsioonilist Kolmapäevasarja, mis kestab augusti lõpuni. Juba järgmisel nädalavahetusel tuleb Valgerannas esinduslik võistlus "Tallink Silja Open", juunis selguvad siin Eesti juunioride ja seenioride meistrid ning juulis võistleme Pärnumaa medalitele."

Tähtis on sõbrast parem olla

Peale nimetatud võistluste saavad golfarid Valgeranna 18 rajal omavahel mõõtu võtta paljudel kõlavate nimedega võistlustel, nagu "Wendre Golf Cup Open", "Äripäev Business Golf", "Valgeranna valged ööd" ja "Audi Long Drive Tour".

Hooaja esimesel kolmapäevasarja võistlusel, kus osales 17 golfarit, pääsesid esikolmikusse Rein Unn, Rainer Paks ja Marko Siigla. Õrnema soo esindajatest oli parim Mari-Krõõt Fridolin, kellele järgnesid Madli Tedersoo ja Margit Sipelgas.

Kaheksandat hooaega golfi mängiv Marko Siigla rääkis, et iga klubiliikme suur eesmärk on saada hea tulemus eelkõige nii Pärnumaa kui koduklubi meistrivõistlustel.

"Loomulikult on minu kõige suurem soov olla alati parem sõber Arne Pendist," naljatas Siigla. "Olen harrastussportlane, kes tunneb suurt naudingut värskes õhus liikumisest, heast seltskonnast ja mõnusast võistluspingest pingest. Golfimängust võib tekkida sõltuvus, millest ei saa lahti isegi kõrges eas."

Küsimusele, kas golf on pelgalt jõukate inimeste mäng, kostis Siigla: "Olen kuulnud küll väiteid, et golfi suudavad mängida vaid rikkurid, kuid see ei ole nii, varustuse ostmine ei tohiks keskmisele eestlasele üle jõu käia. Küll õpetab golfimäng inimesele viisakust, vastase austamist ja igas olukorras rahu säilitamist."

Egeti rühib kõrgemasse seltskonda

Eesti golfimängijate eliitseltskonda pürgivatest noortest rääkides märkis Siigla, et Rääma põhikoolis õppiv Egeti Liiv on juba mõnda aega Valgeranna klubi parim mängija.

"Noormehele on looduse poolt antud palju edukale golfarile vajalikke omadusi ja ta suudab meeletult palju treenida," rääkis Siigla. "Usun, et ta jõuab oma lemmikalal väga kaugele."

Klubi esinumber, alles 15aastane Liiv rääkis põgusas telefonivestluses lehemehele, et alanud hooajal on tema suurim eesmärk saada hea tulemus Eesti lahtistel meistrivõistlustel, kuhu tulevad paljude Euroopa riikide sportlased eestlastele konkurentsi pakkuma.

"Olen kaks aastat järjest saanud Erik Tiituse järel Eesti juunioride hõbeda, võib-olla õnnestub tänavu kuld saada," märkis Liiv. "Kaugema tuleviku plaane ma pole veel teinud. Üritan võimalikult palju treenida ja järk-järgult paremaks saada."

Eesti golfiliidu võistlusspordi komitee viimasel koosolekul kinnitati hooaja võistluskalender ja nimetati noortekoondise kandidaadid juulis Jõelähtmel toimuvale Euroopa noorte võistlusele "EGA Boys' Challenge Trophy 2010."

Tosina kandidaadi hulgas on Pärnu poisid Egeti Liiv, Martin Unn ja Tauri Roosipuu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles