Janno Bergmann rändab kunstikonteineriga

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu Dresdenis näidatud installatsiooni ”Taeva kuningriik” kaasautorid on Tanel Saar ja Kilian Ochs.
Tänavu Dresdenis näidatud installatsiooni ”Taeva kuningriik” kaasautorid on Tanel Saar ja Kilian Ochs. Foto: Janno Bergmann

Tänavuse Pärnu kunsti aastapreemia pälvinud Janno Bergmanni seob tihe koostöö Art Containeri ehk Kunstikonteineriga, mis on oma sünergiaga aidanud palju kaasa Bergmanni rahvusvahelistele ülesastumistelegi.

Algul nime Non Grata Kunstikonteiner kandnud kooslus, mida veavad eest Tanel Saar, Sandra Jõgeva ja Erik Alalooga, on alates 2007. aasta kevadest tegutsenud Tallinnas kultuuritehases Polymer ja koondanud seal eri kunstiliikide esindajaid. Teinud töötube, kirjanduslikke kohtumisi ja muusikaüritusi, pakkunud loomingulist keskkonda ja võimalust ühisateljees oma loomingut eksponeerida, eriti noortel tegijatel.

Regulaarselt toimub seal rahvusvaheline tegevuskunstnikke ja muude kultuurialade esindajaid ühendav üritustesari “Global Container” ning residentuuriprogrammi toel on seal peatunud, töötanud ja oma loomingut eesti publikule tutvustanud nii USA, Kanada, Tšiili, Saksa, Soome, Prantsuse, Šveitsi kui Mongoolia kunstnikud, kes siis omakorda on siinseid kunstnikke oma kodumaale esinema kutsunud, viimati Dresdenisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles