Võidupäeva tähistajad süütasid Pärnus igavese tule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus tähistas Suure Isamaasõja lõppemise 65. aastapäeva sadakond inimest, kes kahele Alevi kamistule nelke, nartsisse ja tulpe viisid. Alevi kalmistu mälestusmärgi juures süüdati tähtpäeva puhul "igavene tuli".
Pärnus tähistas Suure Isamaasõja lõppemise 65. aastapäeva sadakond inimest, kes kahele Alevi kamistule nelke, nartsisse ja tulpe viisid. Alevi kalmistu mälestusmärgi juures süüdati tähtpäeva puhul "igavene tuli". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus Alevi kalmistul asuva mälestusmärgi juurde kogunes täna keskpäeval Suure Isamaasõja lõppemise 65. aastapäeva tähistama sadakond inimest.


Traditsiooniliselt asetati mälestumärgi jalamile lilled ja pärjad ning peeti kõnesid. Mõni kohaletulnu otsis oma võitluskaaslasi.

Mälestusmärgi jalamile asetas teiste hulga pärja Venemaa saatkonna esindaja.

Mälestusmärgi juures süüdati tähtpäeva puhul tormiküünaldest “igavese tule” makett, mis põles veel pärastlõunalgi.

Üritus möödus rahumeelselt.

Alevi kalmistule kogunenud inimesed suundusid edasi Alevi II kalmistule Nõukogude sõdurite mälestusmärgi juurde ning Reldori restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles