Pärnu poiss võitis sallivusteemalise fotokonkursi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: Erakogu

Rahvusvahelise filosoofiapäeva raames toimunud üleriigilise foto- ja mõtluskonkursi võitis Pärnu ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Kristjan Mäe, tema õpetaja on Peedu Sula.

Tartu ülikooli eetikakeskuse, UNESCO Eesti rahvusliku komisjoni ja filosoofiaõpetajate korraldatud sallivusteemalise fotokonkursi parimad said autasud kätte 21. novembril Tartus UNESCO filosoofiapäeva tähistamisel.

Fotokonkursi võitjad selgitati välja veebikeskkonnas Facebook, kus sai kõiki konkursitöid kommenteerida ja hinnata. Esimese koha võitis Pärnu ühisgümnaasiumi õpilane Kristjan Mäe, teise koha sai Elina Visnjakova ja kolmanda Aleksandra Petrova, mõlemad Tallinna Mustamäe reaalgümnaasiumist.

Konkursile esitatud tööd peegeldasid sallivuse eri aspekte, peale ootuspäraste dilemmade kajastus mitmes töös vajadus olla sallivam erinevuste suhtes oma koolikeskkonnas, samuti rõhutati põlvkondadevahelise austuse ja hoolimise olulisust. „Filosoofia ülesanne pole sallivust ja ühtegi teist põhimõtet pimesi ülistada, vaid kaaluda kainelt poolt- ja vastuargumente,” sõnas Eesti filosoofiaolümpiaadi eestvedaja Leo Luks.

Filosoofiapäevale pühendatud fotokonkursile oodati sallivusteemalisi fotosid ja lühikest selgitust sellest, kuidas fotol kujutatu on sallivusega seotud. Konkursi  eesmärk oli õhutada õpilasi märkama sallivusega seonduvat oma igapäevaelus ja seda enda jaoks lahti mõtestama.

Tartusse filosoofiapäevale kutsuti 25 parima töö autorid, kes said osa sallivusteemalistest aruteludest ja põnevatest töötubadest. Näidisväitluse pidasid osalejatele Kadri Simmi ja Ruuben Kaalep, enda väärtusi aga analüüsiti Eestis väljatöötatud väärtuste mängu mängides.

Ülemaailmselt tähistatava filosoofiapäeva eesmärk on pöörata tähelepanu filosoofia pärandile ja edendada kriitilist mõtlemist ning analüüsivõimet. UNESCO Eesti rahvuslik komisjon ja TÜ eetikakeskus soovisid filosoofiapäeva ning selle raames korraldatud fotokonkursiga toetada innovaatiliste ja nüüdisaegsete meetodite rakendamist Eesti hariduses. Eesmärk oli ka rahu, inimõiguste, sallivuse, kultuurilise mitmekesisuse ja jätkusuutliku arengu teemade õpetamisele tähelepanu pöörata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles