Piirivalve otsis kaht Pärnumaal merele läinud kalameest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve helikopter
Piirivalve helikopter Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal kell 15.10 sai Kuressaare merevalvekeskus häirekeskuse vahendusel teate, et Pärnu lahel Häädemeeste valla Rannametsa küla kandis on merehätta jäänud kaks meest. Mehed jõudsid kaldale kell 19.35, arstiabi nad ei vajanud.

Hättasattunutele läks merele appi ja asus neid otsima Pärnu kordoni toimkond mootorpaadiga ning kaldal oli alarmtulesid ja signaali kasutades suunda maale näitamas politseipatrull, märguandeks kasutati ka signaalrakette. Otsingutele kaasati lennusalga kopter, hiljem ka piirivalvelaev Valve ning lennuk.

Selgus, et mehed olid läinud merele võrke sisse laskma, kuid udus suunataju kaotanud. Ka paadimootori kütus oli otsa saanud. Mehed vajasid abi kaldale jõudmiseks.

Mehed olid kaldast enam kui meremiili kaugusel merel ja jõudsid iseseisvalt kaldale tänu kaldalt antud heli- ja valgusmärguannetele. Kell 19.35 jõudsid nad Tahkuranna vallas Pikla nina linnuvaatlustorni piirkonnas kaldale. Nad on terved ja arstiabi ei vaja.

Otsingud tegid raskemaks udu, vihmasadu ja otsingute ajal kätte jõudnud pimedus.

Pärnu kordoni juht Janek Pinta tuletab meelde, et merele minnes tuleb kriitiliselt hinnata nii ilmastikuolusid kui ka veenduda, et vajalik kütus olemas oleks. Oluline, et merel kasutataks navigeerimisseadmeid, mitte ei usaldataks vaid oma vaistu ja arvamist, et tuttavat piirkonda teatakse läbi ja lõhki. Abi on ka sellest, kui mobiiltelefoni aku on laetud. Oluline on see, et kaldale püütaks jõuda enne pimeduse saabumist, sest pimedas on otsida oluliselt raskem kui päevavalges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles