Pärnu kahurivägi Tartu tanki vastu ei saanud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi Eesti karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises tunnistama taas Tartu Bigbanki kindlat 0:3 paremust ja nii pääses järgmisesse ringi Taaralinna esindus.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi Eesti karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises tunnistama taas Tartu Bigbanki kindlat 0:3 paremust ja nii pääses järgmisesse ringi Taaralinna esindus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi Eesti karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises tunnistama taas Tartu Bigbanki kindlat paremust ja nii pääses järgmisesse ringi Taaralinna esindus.

Kui veerandfinaalseeria 1:3 kaotatud avakohtumise järel jäi mullustele karikavõitjatele pärnakatele teoreetine šanss järgmisesse ringi jõuda, siis juba eile Pärnusse tulnud tartlased kustutasid siinse võrkpalliklubi lootused kiiresti.

Tänase mängu avageimis sai paaripunktilise algedu Bigbanki meeskond, kuid esimeseks tehniliseks vaheajaks suutsid pärnakad minna 8:7 eduseisus. Pärast seda sai Pärnu meeskond nautida seisul 11:9 veel kahepunktilist edu, kuid edasine kulges tartlaste taktikepi all, kes võttis kindla 25:18 võidu. Tartlastel töötas hästi esimene tempo, samuti jäid pärnakad hätta nende servide vastuvõtul.

Pärnu meeskonna algkoosseisus alustas sidemängija kohal Ergo Sartakov. Geimi lõpus vahetas meeskonna treener Urmas Tali ta tavapäraselt seda kohta täitva serblase Luka Cubrilo vastu välja.

Teises geimis tegi Tartu meeskond samuti sisse paaripunktilise vahe, mis tasapisi kasvas. Teisele tehnilisele vaheajale mindi nende 16:10  eduseisul. Pärnu meeskond jõudis kapten Andrus Raadiku heade servide toel vähendada vahe veel ühele punktile – 18:19 ja 19:20 -, kuid geimi lõpp kuulus siiski tartlastele, kelle võidunumbriteks olid 25:21.

Kolmandas geimis sai Pärnu meeskond nautida mitmel korral paaripunktilist eduseisu, juhtides vahepeal 11:9. Siis võtsid tartlased järele. Tablool olid viigiseisud 12:12, 14:14; 16:16 ja 17:17. Viimaste punktide mängimisel olid edukamad jällegi tartlased, saades 25:22 võidu.

Pärnu meeskonnas olid resultatiivseimad nurgaründajad Kardo Kõresaar 10 ja Andrus Raadik 9 silmaga.

Tartu parim oli täna 17 punkti (efektiivsus +13) toonud Robert Täht, keda Henri Treial assisteeris 10 punktiga.

Poolfinaalis on Tartu Bigbanki vastaseks esiliiga meeskond Paide/Türi/Väätsa, kes alistas veerandfinaalis kahel korral TTÜ/Kiili.

Teine poolfinaalpaar selgub järgmisel kolmapäeval, 27. novembril. Avamängu 3:1 võitnud TTÜ võõrustab Tallinna Selverit ning Danpower Võru/Noortekoondis on vastamisi Rakverega (avamäng selles paaris 3:0 Rakverele).

Pärnu meeskonna järgmne mäng on neljapäeval Euroopa tugevuselt kolmandas karikasarjas Challenge Cupis, kui korduskohtumiseks sõidetakse külla Genfi Chenois' meeskonnale. Esimese omavahelise kohtumise võitsid pärnakad 3:0.

Järgmisel pühapäeval mängitakse Eesti-Läti ühisliigas taas Tartu Bigbanki meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles