Parimad nuputajad on Ülejõel

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutamine.
Arvutamine. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Koidula gümnaasiumis toimunud Pärnu linna kolmandate klasside võistkondliku „Nuputa“ võistluse võitis Ülejõe gümnaasiumi võistkond, peastarvutamises olid peale selle kooli õpilaste parimad ühisgümnaasiumi õppurid.

Ülejõe gümnaasiumi 3.a klassi võidukasse võistkonda kuulusid Kaspar Ojasoo, Lisandra Mäe ja Sander Tony Sisask, neid juhendas õpetaja Maret Hansalu.

Teise koha saavutas Rääma põhikooli 3.b klassi võistkond koosseisus Sten Vipre, Andreas Agmar Miil ja Robin Moppel. Lapsi õpetas Aive Vainu.

Kolmanda koha tõid Koidula kooli õpetaja Tiiu Leiburi 3.a klassi õpilased Kaisa Talts, Janar Visnapuu ja Martin Eier.

Peastarvutamises olid kõige tublimad Arno-Kert Kaas, Georg Martin Sai, Kristin Salu ja Madis Moos ühisgümnaasiumist ning Sander Tony Sisask ja Anabel Kalamees Ülejõe gümnaasiumist.

Klassiõpetajate aineühenduse juht Marianne Tekkel selgitas, et „Nuputal“ osales igast kolmandast klassist üks kolmeliikmeline võistkond. Esimene voor on traditsiooniliselt peastarvutamine ja neid ülesandeid lahendavad kõik võistkonnaliikmed individuaalselt. Üldtabelisse liidetav punktisumma saadakse aritmeetilise keskmise leidmisel.

Teine voor on ülesannete võistkondlik lahendamine. Ülesande õige lahendus annab kindla arvu punkte. "Edu võti seisneb taibukuses ja koostööoskuses," ütles Tekkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles